Permohonan Pinjaman Pendidikan Boleh Ubah 2015 Yayasan Bank Rakyat

Korang pernah dengar Yayasan Bank Rakyat?Kalau tak pernah dengar, mari aku ceritakan apa faedah yang korang boleh dapat daripada Yayasan Bank Rakyat (YBR) yang berfungsi sebagai satu entiti yang berasingan daripada Bank Rakyat.Faedah paling utama tak lain tak bukan adalah pinjaman … [Read more...]

Contoh Ayat Untuk Keluar Daripada Group Whatsapp

Daripada korang fikir macam mana nak cari contoh ayat untuk keluar daripada group Whatsapp, baik korang cari cara untuk tinggalkan group Whatsapp tanpa notifikasi.Kadang-kadang tu, bukannya suka-suka je nak dapat mesej 24 jam tanpa henti daripada group Whatsapp yang dah di "join". Ada masanya … [Read more...]

Nombor Pendaftaran Kenderaan Mengikut Kepercayaan Cina

Dalam sibuk -sibuk berminat nak booking nombor pendaftaran kenderaan, ada seorang rakan Cina tegur aku."Lu mau booking nombor plat ka?".Aku angguk je."Lu jangan ambil nombor 4 atau nombor 7. Cina manyak tak suka itu nombor"."Ya ke!?" balas aku."Apa pasal Cina tak suka nombor 4 … [Read more...]

Jom Undi Sada Borneo Untuk Layak Ke Final Asia’s Got Talent 2015

Penantian untuk melihat Sada Borneo beraksi di peringkat Separuh Akhir Asia's Got Talent 2015 terubat sudah. Dengan berbekal konsep muzik etnik, Sada Borneo memulakan persembahan macam biasa. Namun pada tengah persembahan mereka, bila masuk je bab alunan muzik moden, David Foster dengan perasaan tak … [Read more...]

Sokongan Panggilan Suara WhatsApp iOS

Setelah membuat pengumuman mempunyai lebih kurang 800 juta pengguna aktif dalam bulan ni, pihak WhatsApp melancarkan sokongan panggilan suara untuk kemas kini versi terbaru iOS."Anda boleh membuat panggilan kepada rakan-rakan dan keluarga anda dengan percuma, meskipun anda berada di luar negara" … [Read more...]